Wij bij Studio Feliz hebben veel respect voor de natuur en traditioneel vakmanschap. Daarom vinden we het ecologisch aspect en duurzaamheid erg belangrijk. We doen er in onze webshop alles aan om gerecycleerd materiaal te gebruiken (we geven dozen een 2e of 3e leven, we gebruiken alle soorten resten papier en plastiek als opvul- en verpakmateriaal en we proberen geen plastiek aan te kopen…). Enkel gerecycleerd, ecologisch materiaal om onze orders te verzenden. Dit ziet er niet altijd super fancy uit natuurlijk, maar dit proberen we wel te compenseren door leuke andere accenten toe te voegen om het toch wat magie te geven. Wie reeds van ons een pakje aangekregen heeft, weet wat we daarmee bedoelen ;-).

 

In de zaak, maar ook thuis, proberen we op een verantwoorde manier met alles om te gaan (no waste, recycleren…). De laatste jaren ben ik erg bezig met mijn relatie met materiele objecten en de impact die we op de planeet hebben. In huis hebben we de laatste jaren erg veel veranderd, waaronder de manier waarop we consumeren. Nu consumeren we minder, maar we consumeren beter. We geven om de oorsprong van de dingen die ons omringen, het materiaal waaruit het gemaakt is en de manier waarop ze zijn gemaakt. 

Dat is waar het bij Studio Feliz om draait: jezelf omringen met simpele & mooie dingen, gemaakt met liefde en respect voor mens en natuur. We willen met onze rotan collectie graag producten aanbieden die levenslang meegaan (of zelfs langer), die je kan doorgeven van familielid tot familielid.

 

De keuze om unieke rotan meubelen en deco aan onze collectie toe te voegen, was daarmee snel gemaakt. Buiten het feit dat we zelf super fan zijn van de boho rotan-look, hangen er super veel voordelen aan rotan vast. Het is een super stevig, flexibel en natuurlijk materiaal dat kan worden gemodelleerd in de vorm die men wenst, waaronder meubels en decoratie. Onze tijdloze ontwerpen zijn eenvoudig, uniek en één voor één handgemaakt.

 

Nog enkele rotan-weetjes:

-rotan behoort tot de palmfamilie;

-rotan is een klimplant die over andere bomen heen groeit in het regenwoud van Indonesië;

-de buitenste lagen van de takken worden gebruikt om te weven. De stevige binnenkant wordt gebruikt om de meubels te maken. Mede door zijn beweeglijkheid en flexibiliteit maakt het ons mogelijk om een uniek, sterk en comfortabel design te ontwerpen;

-rotan is CO2-neutraal omwille van zijn snelle groeicyclus, omdat het recycleerbaar is en omdat rotan het best groeit onder een soort van boombedekking. Hierdoor beschermt de rotanplant indirect de bossen en zijn beplanting en inwoners;

-rotan is makkelijk te telen en te oogsten. Sommige soorten worden op kleine schaal geteeld, waardoor kleine boeren ook de kans krijgen om extra geld te verdienen;

-rotan is ecologisch omdat er geen pesticiden of meststoffen nodig zijn om rotan te kweken.

 

Er zijn meer dan 600 soorten rotan, maar wij bij Studio Feliz gebruiken enkel de sterkste soorten waardoor de meubels levenslang of zelfs langer meegaan. Nog een voordeel is dat rotan erg licht in gewicht is, maar daarbij nooit inboet op de stevigheid. Een meubel in huis is erg gemakkelijk te verplaatsen, lekker handig voor wie van afwisseling houdt!

 

Doordat rotan één van de snelst groeiende planten zijn ter wereld, maakt dat dit een erg duurzaam materiaal is om mee te werken. Het heeft, in tegenstelling tot ontbossing, geen effect op de opwarming van onze planeet.

 

Onze rotan collectie komt allemaal uit Indonesië. De grondstof (takken rotan zelf) is allemaal afkomstig uit Sulawesi Island. De ambacht zelf is een traag proces: het wordt daar geplukt, gedroogd, bewerkt, … Een natuurlijk proces dat tijd nodig heeft en dat niet versneld kan worden. Deze grondstof wordt aangekocht door onze meubelmaker uit Indonesië. Hij maakt de kaders van de meubels op 2 manieren:

-hun eigen personeel aan het standaard salaris;

-ook werken ze samen met onderaannemers die thuis werken.

 

Hierna wordt de grondstof behandeld met een product op waterbasis. Dit is zowel voor ons als onze planeet onschadelijk. Al onze meubelen worden gemaakt met 100% natuurlijke rotan en natuurlijk vezelmateriaal. Prachtige ontwerpen, zorgvuldig vervaardigd (met een strenge kwaliteitscontrole at the end!) en duurzaam met de hand gemaakt voor een warme, boho sfeer in jouw huis.

 

Omdat rotan een natuurlijk product is, zullen er kleurvariaties zijn en zal geen één meubel 100% hetzelfde zijn, maar dat is juist hetgeen we er zo leuk aan vinden!

 

Onze maatschappelijke zetel bevindt zich in Schoten. Altijd welkom om (op afspraak-via mail) eens te passeren om onze collectie te bekijken.

Handmade with love